schoolschaatsen

Gratis voor Rotterdamse basis- en middelbare scholen*

Scholen uit andere gemeenten betalen een kleine bijdrage*

De gemeente Rotterdam heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan Schaatsbaan Rotterdam. Daarom kunnen we Rotterdamse basis- en middelbare scholen gratis ontvangen.

Helaas geldt dit niet voor de omringende gemeenten. Deze scholen betalen een kleine bijdrage om te komen schaatsen. We hebben deze bijdrage zo laag mogelijk gehouden, omdat we het belangrijk vinden dat zo veel mogelijk kinderen kunnen komen schaatsen. De tarieven voor het schoolschaatsen vind je hier.

Reserveren

Basis- en middelbare scholen kunnen online reserveren voor het schoolschaatsen via onderstaande knop vanaf oktober 2024. Leerlingen van het MBO/HBO/WO die willen schaatsen met een klas of leerjaar kunnen gebruik maken van de groepskorting. De tarieven voor dit seizoen vind je hier.

Tijdsblokken

Reserveren is mogelijk op de onderstaande tijden. Deze tijden gelden alleen buiten de schoolvakanties. Er kunnen per blok maximaal 250 leerlingen komen schaatsen.

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag:        

— Blok 1 – 09:00 - 10:30  uur   
— Blok 2 – 10:50 - 12:20  uur  
— Blok 3 – 12:40 - 14:10  uur
— Blok 4 – 14:30 - 16:00  uur
       
Woensdag:        

— Blok 1 – 09:00 - 10:30  uur
— Blok 2 – 10:50 - 12:20  uur

Schaatsen huren

De leerlingen mogen eigen schaatsen gebruiken. Mochten zij geen schaatsen tot hun beschikking hebben, kunnen zij deze huren bij Schaatsbaan Rotterdam. De begeleiding is verantwoordelijk voor de omgang met en het retourneren van de schaatsen.

Zeehondjes mag je gratis gebruiken!

Betaling

Het schoolschaatsen wordt voorafgaand aan de reservering ter plekke per pin bij de kassa betaald. Eén verantwoordelijke vanuit de school/klas/reservering betaalt voor de hele groep. Het is dan ook niet de bedoeling dat alle leerlingen de eigen huurschaatsen één voor één betalen. Schoolschaatsen kan niet op factuur.

Vragen?

Voor vragen over schoolschaatsen kan je ons altijd mailen: school@schaatsbaanrotterdam.nl

*Scholen kunnen reserveringen maken voor meerdere klassen. Het is echter niet de bedoeling dat dezelfde groep leerlingen meerdere malen komt schaatsen en hiermee meerdere keren gebruik maakt van de speciale tarieven voor schoolschaatsen. Wil jouw klas graag op meerdere dagen schaatsen? Neem dan contact op via school@schaatsbaanrotterdam.nl en vraag naar de mogelijkheden, we denken graag met je mee!