schoolschaatsen

Gratis voor Rotterdamse basis- en middelbare scholen*

Scholen uit andere gemeenten betalen een kleine bijdrage*

De gemeente Rotterdam heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan Schaatsbaan Rotterdam. Daarom kunnen we Rotterdamse basis- en middelbare scholen gratis ontvangen.

Helaas geldt dit niet voor de omringende gemeenten. Deze scholen betalen een kleine bijdrage om te komen schaatsen. We hebben deze bijdrage zo laag mogelijk gehouden, omdat we het belangrijk vinden dat zo veel mogelijk kinderen kunnen komen schaatsen. De tarieven voor het schoolschaatsen vind je hier.

Reserveren mogelijk vanaf september 2022!

Reserveren is mogelijk op de onderstaande tijden. Deze tijden gelden alleen buiten de schoolvakanties in verband met de veiligheid en capaciteit. Er kunnen per blok maximaal 250 leerlingen komen schaatsen.

Reserveren voor winter 22-23 is mogelijk vanaf september 2022. Meer informatie over komende winter komt t.z.t. online. Heb je in de tussentijd een vraag? Neem gerust contact op via school@schaatsbaanrotterdam.nl.

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag*:        

Blok 1 – 09:00 - 10:30  uur | Basis-/middelbaar  onderwijs    
Blok 2 – 10:50 - 12:20  uur | Basis-/middelbaar  onderwijs    
Blok 3 – 12:40 - 14:10  uur | Basis-/middelbaar  onderwijs    
Blok 4 – 14:30 - 16:00  uur | Basis-/middelbaar  onderwijs    
Blok 5 – 16.00 - 17.30  uur | MBO/HBO/WO            

Woensdag*:        
Blok 1 – 09:00 - 10:30  uur | Basis-/middelbaar  onderwijs    
Blok 2 – 10:50 - 12:20  uur | Basis-/middelbaar  onderwijs

*Deze blokken zijn onder voorbehoud. Meer informatie komt online in september 2022.

Schaatsen huren

De leerlingen mogen eigen schaatsen gebruiken. Mochten zij geen schaatsen tot hun beschikking hebben, kunnen zij deze huren bij Schaatsbaan Rotterdam. De begeleiding is verantwoordelijk voor de omgang met en het retourneren van de schaatsen.

Zeehondjes mag je gratis gebruiken!

Vragen?

Voor vragen over schoolschaatsen kan je ons altijd mailen: school@schaatsbaanrotterdam.nl

*Scholen kunnen reserveringen maken voor meerdere klassen. Het is echt niet de bedoeling dat dezelfde groep leerlingen meerdere malen komt schaatsen en hiermee meerdere keren gebruik maakt van de speciale tarieven voor schoolschaatsen. Wil jouw klas graag op meerdere dagen schaatsen? Neem dan contact op via school@schaatsbaanrotterdam.nl en vraag naar de mogelijkheden.