veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier terug te vinden is. Scheelt je toch weer een telefoontje ;-).
Bekijk hier de meest gestelde vragen over schaatsen, tickets en kortingsacties!


Kom je schaatsen in de Kerstvakantie? Lees alle info hier.

Wanneer is Schaatsbaan Rotterdam geopend?

Wij zijn elke dag geopend van 26 november 2022 t/m 3 maart 2023. Bekijk hier onze openingstijden.

Moet ik online een ticket en tijdslot reserveren?

Bij drukte weigeren we bezoekers die niet hebben gereserveerd en nog een kaartje moeten kopen. Voorkom een grote teleurstelling en reserveer altijd van te voren een tijdslot. Kaarten zijn verkrijgbaar via tickets.schaatsbaanrotterdam.nl.

Ik ben te laat! Wat nu?

Je kunt 15 minuten vóór en 30 minuten na je gereserveerde tijdslot naar binnen. Ga je dit niet halen? Boek dan je ticket om via de link in je bevestigingsmail. Deze heb je gekregen bij aanschaf van je tickets.

Ik wil mijn tickets omboeken — kan dit?

Je kunt niet-gescande tickets altijd omboeken naar een ander moment naar keuze t/m het einde van het seizoen, 3 maart 2023. Omboeken is gratis! Omboeken kan via de link in je bevestigingsmail. Deze heb je gekregen bij aanschaf van je tickets. Het annuleren van tickets is niet mogelijk.

Let wel even op! Tickets voor werkdagen kunnen alleen omgeboekt worden naar een andere werkdag. Tickets voor weekend-/vakanties kunnen alleen omgeboekt worden naar het weekend/vakantie.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Nee, dit is niet mogelijk. Wel kan je kosteloos omboeken; zie het antwoord hierboven.

Kan ik ter plekke een entreeticket kopen?

Je kunt alleen online reserveren via tickets.schaatsbaanrotterdam.nl. Er zijn géén kaartjes bij de kassa verkrijgbaar.

Kan ik schaatsen huren?

Je kunt schaatsen huren. Reserveer alvast online je schaatsen via tickets.schaatsbaanrotterdam.nl. Schaatsen zijn eventueel ook ter plekke te huur (betaling per pin). Je kunt niet vooraf je schoenmaat reserveren.

Hoe lang mag ik schaatsen?

Eenmaal binnen mag je zo lang schaatsen als je wilt.

Ik kan de datum/het tijdslot niet meer aanklikken, klopt dit?

Als de datum of het tijdslot niet meer te selecteren is, zijn we uitverkocht voor die dag/dat tijdslot. Er komen soms weer tijdsloten beschikbaar vanwege omboekingen of annuleringen. Houd hiervoor de ticketshop in de gaten!

Mag ik als begeleider mee?

Begeleiders en niet-schaatsers zijn van harte welkom! Je kunt een begeleiderskaartje van €4 aanschaffen via tickets.schaatsbaanrotterdam.nl.

Wat is een begeleider?

Een begeleiderskaartje is bestemd voor ouders, verzorgers, opa's of oma's die mee willen ter begeleiding van jongere kinderen, maar zelf liever niet willen schaatsen. Met een begeleiderskaartje kan je dus wél gezellig mee naar binnen, maar hiermee kan je geen schaatsen huren. Je moet met dit kaartje altijd even langs de kassa om toegang te krijgen.

Mijn kind heeft een terug-kom-kaartje — hoe werkt dit?

Leerlingen t/m 18 jaar die in bezit zijn van een terug-kom-kaartje, kunnen met dit kaartje nog een keer gratis schaatsen! Scan de code op het kaartje, reserveer een tijdslot en huur, indien nodig, alvast je schaatsen online. Tot snel? Ouders/verzorgers die mee gaan moeten ook vooraf reserveren via tickets.schaatsbaanrotterdam.nl.

Kan ik mijn schaatsen laten slijpen?

Je kunt in de winkel van SchaatsPlus je schaatsen (noren, ijshockey- en kunstschaatsen) laten slijpen. De slijpshop is dagelijks geopend, zie hier de openingstijden van de winkel. Schaatsen slijpen is mogelijk vanaf €13,50. Voor meer informatie over slijpen, neem contact op met SchaatsPlus.

Mag ik wat drinken en/of eten?

Op het Winterplein kan je terecht voor heerlijke snacks, broodjes en diverse dranken. Let wel even op: het is niet toegestaan om eigen drink- en etenswaren mee te nemen.

Wanneer is er weer een Silent Disco?

Alle evenementen voor komende winter kan je terugvinden in onze agenda, via deze link. Naast het entreekaartje heb je een koptelefoon nodig; deze komen in aanloop naar een silent disco online via tickets.schaatsbaanrotterdam.nl.

Waar kan ik parkeren?

Schaatsbaan Rotterdam beschikt over een gratis parkeerterrein. Mocht het parkeerterrein vol zijn, dan kan je parkeren aan de K.P. van der Mandelelaan in het Brainpark. In de weekenden zijn deze parkeerplaatsen gratis. Die parkeerplekken zijn op enkele minuten loopafstand van de schaatsbaan. We raden het aan om waar mogelijk met het OV of de fiets te reizen.

Rittenkaarten

Hoeveel ritten heb ik nog over?

Je kunt jouw resterende ritten inzien en omboeken via je persoonlijke dashboard.

Mijn ritten zijn op — kan ik verlengen?

Via abonnement.schaatsbaanrotterdam.nl kan je in jouw persoonlijke omgeving je rittenkaart verlengen. Wil je direct je tijdsloten reserveren? Houd er rekening mee dat de reserveringen van je 'oude' rittenkaart niet automatisch op je 'nieuwe' kaart staan. Je moet dus 5 of 10 nieuwe reserveringen plaatsen.

Ik heb ritten over — kan ik deze meenemen naar volgend seizoen?

Nee, de rittenkaarten en abonnementen zijn seizoensgebonden. Resterende ritten komen na het seizoen te vervallen. Zorg er dus voor dat je deze gebruikt t/m 3 maart 2023.

Kan ik met meerdere personen gebruik maken van 1 kaart?

Nee, de rittenkaarten zijn persoonsgebonden en zijn slechts door één bezoeker te gebruiken.

Schaatslessen en arrangementen

Vragen over schaatslessen?

Voor vragen over (kunst)schaatslessen, verwijzen we je graag door naar Duosport.

Kan ik een arrangement, curling clinic of kinderfeestje reserveren?

Ja, reserveren is mogelijk via reserveren.schaatsbaanrotterdam.nl.

Vragen over Rotterdampas & Groupon

Rotterdampas actie geldig vanaf 1 december 2022

De Rotterdampas-actie is geldig vanaf 1 december 2022.

Hoe gebruik je de Rotterdampas voor schaatsen met korting?

1. Ga naar tickets.schaatsbaanrotterdam.nl, selecteer een dag.
2. Kies voor het Rotterdampas-ticket.
3. Vul jouw 6-cijferige Rotterdampas nummer in.
4. Vul jouw 6-cijferige pincode in.
5. Nog geen pincode? Klik hier voor meer info!
6. Klik op Voeg toe
7. Jouw ticket wordt nu toegevoegd aan je Winkelmand! Veel plezier.

Gaat er iets mis tijdens je bestelling met de Rotterdampas?

Zo lang je nog niet hebt betaald, blijft de kortingscode geldig. Wacht even een uurtje en probeer het daarna nog een keer! Koop een ticket via tickets.schaatsbaanrotterdam.nl  en volg de stappen zoals hierboven genoemd.

Kaarten bestellen met de kortingscode van Groupon

Heb je een Groupon-actie gekocht? Leuk! Sinds deze winter kan je direct een datum en tijdslot reserveren via Groupon en kan je direct met je Groupon-tickets langs de kassa! Het is dus niet langer nodig om de kortingscode te verzilveren via onze website. Je reservering wijzigen gaat ook via Groupon.

Gaat er iets mis tijdens je bestelling met een Grouponcode?

Neem contact op met Groupon.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Bekijk onze algemene FAQ-pagina!

Kom je er écht niet uit? Stuur ons een bericht via info@schaatsbaanrotterdam.nl. Ons kantoor is geopend op werkdagen tussen 09.00—17.00 uur.