26
February
2024

Dit was seizoen #11!

We kijken met trots terug op een fantastische winter vol toffe evenementen, nieuwe samenwerkingen, blije bezoekers en heel veel meer. Dit zijn de hoogtepunten van seizoen 2023-2024!

share

Bedankt voor een fantastisch seizoen!

We kijken met trots terug op een kleurrijke winter vol toffe evenementen, nieuwe samenwerkingen, blije bezoekers en heel veel meer. Dit zijn de hoogtepunten van seizoen 2023-2024.

de aantallen.

🌈 Dit seizoen hebben wij 255.000 bezoekers ontvangen in 3 maanden tijd — en dat terwijl de schaatsbaan deze winter één week minder lang open was t.o.v. vorige seizoenen!

⛄️ 40.000 leerlingen uit Rotterdam en omstreken zijn gratis wezen schoolschaatsen.

🥌 7.500 curlers hebben dit seizoen de sport met de bezems geprobeerd tijdens een curling clinic.

⛸️ In totaal zijn onze iconische oranje schaatsen ruim 90.000 keer gehuurd! Onze slijper draaide overuren. 😉

🧼 de ijsmeesters hebben de 400—meterbaan 4050 keer gedweild om het perfecte ijs te maken.

🩷 2331 bezoekers hebben bij aankoop van de tickets gedoneerd aan het Daniel den Hoed Fonds en bijgedragen aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

🛷 Sinds dit seizoen bieden we het schaatsframe aan, waarmee schaatsen nu toegankelijk is voor élk kind.

Sven Kramer Academy

Op 30 november werden de Nederlandse Jeugdschaatsdagen afgetrapt bij Schaatsbaan Rotterdam. Dit nieuwe maatschappelijke project richt zich op basisscholen waar het niet vanzelfsprekend is dat kinderen in aanraking komen met schaatsen. Dus organiseren de Sven Kramer Academy, Unox en Jumbo Supermarkten deze winter 11 schaatsdagen om nooit te vergeten.

800 kinderen uit Rotterdam op het ijs

Zo’n 800 basisschoolleerlingen van onder andere basisschool K.C. De Wijngaard uit Hendrik-Ido-Ambacht, De Imeldaschool uit Rotterdam en De Krullevaar uit Schoonhoven kregen op deze dag de kans om de schaatsen onder te binden en om veelvoudig kampioen Sven Kramer persoonlijk te ontmoeten. Er werd door de leerlingen vrij geschaatst op de 400 baan, de interactieve 11-StedenBattle geschaatst met live scores op een scherm en heel veel schaatsplezier gemaakt op de funbaan! “We zijn enthousiast dat we hier in Rotterdam kunnen laten zien hoe belangrijk – en leuk – deze sportfaciliteit is”, aldus Sven Kramer. “Als je al die blije gezichten met rode konen ziet, is dat zeker gelukt.”

Bekijk de aftermovie van de Sven Kramer Academy in Rotterdam!

de kerstvakantie

It's the most wonderful time of the year... for ice skating! In de twee weken van de kerstvakantie hebben we 62.300 bezoekers mogen verwelkomen op het ijs.
☕️ Wist je dat jullie tijdens de kerstvakantie in totaal 17.000 warme choco's met slagroom hebben gedronken?

Santa Skate 2023: Traditiegetrouw ging de kerstvakantie van start met de jaarlijkse Santa Skate on ice.

(K)oud & Nieuw 2024: Deze helden zeiden JA tegen de Rotterdamse Nieuwjaarsduik on ice! Ben jij volgend jaar ook van de (glij)partij?

Schaatsbaan Rotterdam is cool met Daikin

Sinds 2022 is Daikin trotse partner van Schaatsbaan Rotterdam. Directeuren Edwin Hoogerwerf van Daikin en Tijs Nederlof van Schaatsbaan Rotterdam delen hun passie voor sport, duurzaamheid en Rotterdam. Samen slaan ze de handen ineen en zetten dit winterseizoen in op duurzame ijstechnologie bij de Rotterdamse schaatsbaan.

Vorig seizoen markeerde Daikin, dé wereldwijde marktspecialist in o.a. airco’s en warmtepompen, als nieuwe partner al op diverse uitingen van de schaatsbaan. Dit seizoen is Daikin de hoofdpartner! De ijsbaan, welke ieder seizoen door zo’n 250.000 schaatsliefhebbers wordt bezocht, ligt op nog geen 5 minuten van het hoofdkantoor van Daikin vandaan. Een partnership waarbij woord bij daad gevoegd is om bij Schaatsbaan Rotterdam verdere stappen te zetten in hun verduurzamingsmissie.

Lees het hele interview

Edwin Hoogerwerf (Daikin, links) en Tijs Nederlof (Schaatsbaan Rotterdam, rechts) delen hun passie voor sport, duurzaamheid en Rotterdam.

Daikin Warmste Winterdag

Samen met Daikin Nederland hebben we op 4 februari genoten van een onvergetelijk schaatsspektakel bij Schaatsbaan Rotterdam. Schaatshelden en vrijwilligers zetten zich deze dag in om mensen met een beperking en hun familie en vrienden een onvergetelijke dag te bezorgen. Met een fantastische warming-up door de inspirerende Barbara de Loor, een photobooth voor leuke herinneringen en de vrolijke mascotte Pompie was het een dag vol plezier, met veel verschillende activiteiten op het ijs.

Bekijk de aftermovie van Daikin Warmste Winterdag 2024

silent disco's

Het populairste event van elke winter: de maandelijkse silent disco! Tijdens de uitverkochte edities dansten jong én oud voorbij op de Fun- en 400-meterbaan onder begeleiding van niet één, maar twee DJ's. Op 3 februari organiseerde Boogie Express zelfs een extra editie tijdens het Boogie on Ice Winterfestival.

Schaatsen en Curlen tegen Kanker

Vrijdagavond 9 februari 2024 werd de fantastische opbrengst bekend gemaakt van € 116.879 voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Deze avond was, tradtiegetrouw, Schaatsbaan Rotterdam de thuisbasis van ‘Schaatsen en Curlen tegen Kanker’. Het evenement, georganiseerd door de Erasmus MC Foundation, trok 700 deelnemers en was daarmee uitverkocht.

Deelnemers van alle leeftijden werden samen gebracht voor een avond vol sportieve activiteiten en saamhorigheid. Schaatsers gleden swingend over het ijs, terwijl curlingteams strategisch hun stenen positioneerden om punten te scoren.

Wij willen alle deelnemers, donateurs en partners bedanken voor hun inzet. Met deze avond zijn we weer een stap dichterbij gekomen om kanker kansloos te maken!

Bekijk de aftermovie van Schaatsen en Curlen tegen Kanker

Dikke Mic Karaoke

Dit seizoen sloegen Schaatsbaan Rotterdam en Dikke Mic de handen ineen voor een extra toevoeging aan jouw schaatsdag. 🥳🎤 Op het Winterplein prijkt de Dikke Mic karaoke kas. Bezoekers konden dit seizoen gratis hun favorietje hitje of ballad meeblèrren. Hier werd dan ook veel gebruik van gemaakt tijdens het schoolschaatsen, de gezellige weekenden of tijdens evenementen!

Dikke Mic Karaoke kas

Pre-register voor seizoen #12!

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van Early Bird-acties, specials en aanbiedingen? Schrijf je nu in en krijg als eerste toegang tot exclusieve acties voor het volgende schaatsseizoen! Schaatsbaan Rotterdam keert voor het 12e jaar terug van december 2024 t/m februari 2025*.

*onder voorbehoud, houd deze zomer onze website in de gaten voor de openingsdata voor het volgende seizoen.

Tot volgende winter! 🩷⛸️

meer nieuws