Schoolschaatsen

Ook dit jaar kan je weer gratis komen schaatsen met je school (scholen binnen Rotterdam). Een leuke manier voor jou en je klasgenootjes om in aanraking te komen met de schaatssport! Speciaal voor scholen kan er al vanaf 6 november op de Funbaan geschaatst worden. Vanaf 2 december 2017 is ook de 400-meterbaan geopend, schoolschaatsen kan dan op beide banen.

Inschrijven Lekker Fit! mogelijk t/m 30 september 2017

Gratis voor Rotterdamse basis- en middelbare scholen

Scholen uit andere gemeenten betalen een kleine bijdrage

De gemeente Rotterdam heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan Schaatsbaan Rotterdam. Daarom kunnen we Rotterdamse basis- en middelbare scholen gratis ontvangen.

Helaas geldt dit niet voor de omringende gemeenten. Deze scholen betalen een kleine bijdrage om te komen schaatsen. We hebben deze bijdrage zo laag mogelijk gehouden, omdat we het belangrijk vinden dat zo veel mogelijk kinderen kunnen komen schaatsen. Deze bijdrage is €1,50 per kind, daar een normaal entreekaartje €5,- kost.

MBO/HBO/WO

Wil je met een MBO, HBO of WO komen schaatsen? Dan betaal je €2,75 per persoon, daar een normaal entreekaartje €5,- kost. Dit geldt voor onderwijsinstellingen binnen en buiten Rotterdam.

Reserveren

Reserveren is mogelijk op de onderstaande tijden. Deze tijden gelden alleen buiten de schoolvakanties in verband met de veiligheid en capaciteit. Er kunnen per blok maximaal 200 leerlingen komen schaatsen. Voor grotere groepen kunt u contact opnemen met school@schaatsbaanrotterdam.nl

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag:
Blok 1: 9:00 – 11:00
Blok 2: 11:30 – 13:30
Blok 3: 14:00 – 16:00

Woensdag:
Blok 1: 9:00 – 11:00
Blok 2: 11:30 – 13:30

Schrijf je hier in voor het schoolschaatsen!

 

Buitenschoolse Opvang (BSO)

Kinderen die met de BSO komen schaatsen betalen €3,50 p.p. Hierbij zijn minimaal 10 kinderen en 2 begeleiders vereist. Reserveren kan via school@schaatsbaanrotterdam.nl.

Schaatsen huren

De leerlingen mogen eigen schaatsen gebruiken. Mochten zij geen schaatsen tot hun beschikking hebben, kunnen zij deze huren bij de schaatsbaan. De kosten hiervoor bedragen €5 per leerling. Er dient wel een borg te worden gesteld door de docent of begeleiding. De borgsteller is verantwoordelijk voor de omgang en het retourneren van de schaatsen

Clinics

Schaatsbaan Rotterdam organiseert twee clinics waar scholen gebruik van kunnen maken. De leerlingen krijgen de mogelijkheid om kennis te maken met ijshockey en langebaanschaatsen. Twee sportieve clinics die gegeven worden door professionals. Voor beide clinics is geen ervaring nodig. Je leert de basistechnieken, een goede schaatshouding en hoe je gemakkelijk kan schaatsen. Hierdoor krijg je meer plezier in het schaatsen! Een ijshockeyclinic kun je al reserveren voor maar liefst €5,- per persoon (vanaf 18 personen) en een clinic voor het langebaanschaatsen is slechts €6,- per persoon (vanaf 12 personen).

Vragen?

Voor vragen over schoolschaatsen kan je ons altijd mailen.
Mail ons

Deel deze pagina via social media:

TICKETS

Makkelijk, snel en eenvoudig een kaartje kopen voor Schaatsbaan Rotterdam. Dat kan nu online! Je kan deze tickets op elk moment in het seizoen gebruiken.

Koop Tickets

KINDERFEESTJES

Altijd al als prinses over het ijs willen gaan? Of juist als superheld? Verkleed je met al je vriendjes en vriendinnetjes en ga als jouw idool over het ijs!

Bekijk pagina

SCHAATSHUUR & SHOP

Zijn je schaatsen te klein of heb je ze gewoon niet? Wij verhuren ze vanaf 5 euro. IJshockeyschaatsen, noren of klapschaatsen… we hebben het allemaal!

Bekijk pagina