Het stadsinitiatief

De initiatiefnemers van Schaatsbaan Rotterdam beoogde een compleet nieuwe benadering voor de realisatie van een schaatsbaan. Zij verkozen een sportlocatie waar reeds vele faciliteiten aanwezig zijn, waardoor het terrein waar de schaatsbaan zal verrijzen een dubbele functie kan vervullen.

Veldsporten in het voorjaar, zomer en najaar, schaatsen in de winter. Het terrein wordt hierdoor het gehele jaar ten volle benut. Zodoende valt de investering voor de schaatsbaan vele malen lager uit en kunnen diverse voorzieningen gedeeld worden.

Om dit plan op korte termijn te kunnen realiseren heeft Schaatsbaan Rotterdam meegedaan aan het Stadsinitiatief Rotterdam. Een ondersteuningsproject van de gemeente voor ondernemers met ideeën voor een mooiere en aantrekkelijkere stad. De inwoners van Rotterdam stemmen voor het beste idee.

Met de uitslag van het Stadsinitiatief is er op 1 juni 2013 een eind gekomen aan het lange wachten op een Rotterdamse schaatslocatie. Schaatsbaan Rotterdam won het Stadsinitiatief 2013 en vanaf 29 november 2013 zal er een jaarlijks terugkerende 400m wedstrijd schaatsbaan en 800m2 fun schaatsbaan verrijzen op het sportterrein aan het Toepad in Rotterdam.

Deel deze pagina via social media:

Werken bij Schaatsbaan Rotterdam

20 september 2018 Deze winter werken bij de kleurrijkste baan van Rotterdam? Dat kan! Check snel al onze openstaande vacatures en solliciteer nu!

Warning: Use of undefined constant language - assumed 'language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/admin/domains/schaatsbaanrotterdam.nl/public_html/content/themes/base/partials/part/dynamic-sidebar.php on line 63

Warning: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/admin/domains/schaatsbaanrotterdam.nl/public_html/content/themes/base/partials/part/dynamic-sidebar.php on line 66
*/ ?>