Ook dit jaar maakt Schaatsbaan Rotterdam deel uit van IJSTIJD!

“IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt” is een initiatief van de KNSB

Komende winter garanderen weer tientallen schaatsbanen schaats- en ijsplezier voor miljoenen mensen – jong en oud – dicht bij huis, ongeacht het weer. De KNSB vindt dit belangrijk, omdat de jeugd hier op een laagdrempelige manier kennis maakt met schaatsen.

IJSTIJD! Winterspelen
Op zaterdag 3 februari 2018 worden op De Coolste baan van Nederland in Amsterdam de hele dag de IJSTIJD! Winterspelen gehouden. Zo’n 30 jeugdteams meten zich aan elkaar op diverse schaatsonderdelen. Via de lokale schaatsbanen kunnen kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar zich kwalificeren voor het team van zijn of haar stad of dorp. Meer informatie over de IJSTIJD! Winterspelen is hier te vinden.

Partners
KPN is, als mede-initiatiefnemer van IJSTIJD! en hoofdsponsor van de schaatsbond, wederom partner van IJSTIJD! Zij biedt onder meer clinics van de KPN Junior Schaatsclub met Barbara de Loor als ambassadeur. Croky organiseert de Croky Challenge, lokale wedstrijdjes met icebikes, en activaties rond het schaatsen. 100% NL ondersteunt het initiatief via radiospots en zal de samenwerking kracht bijzetten met leuke activaties langs diverse banen.

IJSTIJD! zorgt voor schaatsplezier
De KNSB verwacht circa 2 miljoen bezoekers op deze banen, onder wie zo’n 200 duizend schoolschaatsers. Piet Geurts, Directeur-Bestuurder KNSB: “IJSTIJD! is een podium waarmee de KNSB iedereen wil laten ontdekken hoe leuk schaatsen is, het sluit aan op onze visie ‘Van podium tot podium’. De KNSB waardeert de samenwerking met de lokale schaatsbanen. Juist omdat er geen garantie is op natuurijs, is het voor kinderen belangrijk om hun eerste slagen op het ijs in de buurt te kunnen maken. Samen met onze partners, de enthousiaste ijsbaanorganisaties en de betrokken KNSB-verenigingen worden er allerlei activiteiten georganiseerd op en rond deze schaatsbanen. IJSTIJD! is een prachtige opstap om daarna door te gaan met schaatsen.”

Deel deze pagina via social media:

Gerelateerd nieuws

Terug

SCHAATSHUUR & SHOP

Zijn je schaatsen te klein of heb je ze gewoon niet? Wij verhuren ze vanaf 5 euro. IJshockeyschaatsen, noren of klapschaatsen… we hebben het allemaal!

Bekijk pagina