5
March
2022

Dit was het 9e seizoen!

Bedankt voor een heerlijk schaatsseizoen. Vanaf november 2022 zijn we weer terug! Lees hier verder.

share

Dit was het 9e seizoen van Schaatsbaan Rotterdam!

Ondanks de lockdown en corona-maatregelen blikken wij terug op een heerlijk negende seizoen. Ruim 155.000 schaatsfans, ijsliefhebbers, schoolkinderen en curlers hebben deze maanden genoten van het lekkerste ijs van onze stad. Met een feestelijke opening met gratis entree, de-altijd-gezellige silent disco's, een alternatieve Weissensee én het open blijven voor sporten tijdens de harde lockdown, was het een turbulente, maar vooral fantastische winter.

Kortom; een jaar met dieptepunten, maar gelukkig óók veel hoogtepunten. Daar blikken we graag even met je op terug!

Nieuwe huisstijl, nieuw restaurant & winterplein

De helden van Offff hebben deze winter Schaatsbaan Rotterdam in een cool, nieuw jasje gestoken. Een nieuwe huisstijl en website in vrolijke festival-look, welke je ook op het complex, in het restaurant en op het Winterplein terug kon vinden! Er is gelukkig flink van genoten, want dit seizoen zijn ruim 28.000 warme choco's en 300 meter rookworst over de toonbank gegaan!

Grand opening met gratis entree

Vol goede moed trapten we het seizoen af met een feestelijk opening. Anna, Elsa en Olaf schaatsten op de Funbaan met de kids, terwijl de overige bezoekers los gingen op hits van de twee DJ's tijdens de eerste silent disco van het seizoen. Wat was het een goed feestje!

En toen... lockdown.

De dag na de opening mocht de horeca nog maar tot 17.00 uur open blijven. Wat een domper, maar wat was het gaaf om te zien dat zoveel schaatsfanaten nog steeds de weg wisten te vinden naar onze ijspiste! Helaas ging het van kwaad tot erger — het land ging in december wéér op slot. Na twee heftige dagen gaf Gemeente Rotterdam gelukkig toestemming voor opening: Schaatsbaan Rotterdam mocht tijdens de intelligente lockdown open blijven voor sporten en schaatsen! Nog altijd zijn we de gemeente dankbaar, want dankzij deze beslissing konden Rotterdammers, jong en oud, tijdens deze heftige dagen een gezellig dagje schaatsen met vrienden en familie. Uiteraard op 1.5 meter afstand, met tijdsloten en QR-code en zonder horeca.

Scholen en bedrijven

Gelukkig werden de maatregelen eind januari versoepeld — het schoolschaatsen kon weer van start, de horeca ging een klein beetje open en curlers en bedrijven waren weer welkom! Ondanks de beperkingen hebben dit seizoen toch ruim 20.200 leerlingen uit Rotterdam en omstreken op het ijs gestaan en hebben ca. 2.000 curlers een steen geworpen!

Businessclub

Met zakelijke relaties van Schaatsbaan Rotterdam zijn dit jaar de mooie plannen voor een nieuwe businessclub gedeeld! Lijkt jou dit interessant? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie via info@schaatsbaanrotterdam.nl.

Iron Ice Challenge

Op 23 februari stapten ruim 30 schaatsliefhebbers het ijs op voor een alternatieve Weissensee op het Rotterdamse ijs. Vanaf 07.00 uur probeerden deze helden in ca. 540 rondjes 200 kilometer te schaatsen... En dat is gelukt! Om 15.15 uur eindigde de eerste échte ijsmeester over de eindstreep. Wat een waanzinnige prestatie, mannen!

Silent disco? Silent disco!

Het is de meest gestelde vraag van dit seizoen; "Wanneer is er weer silent disco?". Niet zo gek. Elke editie van de silent disco's on ice was in een mum van tijd uitverkocht! Kei hard meezingen en dansjes op het ijs, terwijl je schaatst onder de regenboog-verlichting op de 400-meterbaan. Wat ons betreft een gouden combinatie. Verwacht nóg meer silent disco's tijdens het 10e seizoen, 2022-2023!

Het 10e seizoen

Vanaf zaterdag 26 november 2022 (onder voorbehoud) zijn we weer terug voor een feestelijk 10e seizoen —wij kijken nu al uit naar een prachtig lustrumjaar vol mooie evenementen, gezellige schaatsmiddagen en een toffe programmering. We zien je graag volgende winter weer op ons ijs!

meer nieuws