IJstijd in Rotterdam!

IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB waarbij samen met haar partners onze ijsbaan en nog 41 andere tijdelijke en 8 kunstijsbanen kinderen enthousiast gemaakt worden voor schaatsen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond. Het is dus tijd om te gaan schaatsen. Samen met je klasgenootjes of vriendjes. Kom schaatsen bij Schaatsbaan Rotterdam , want #hetisijstijd!

Het is IJSTIJD! en onze ijsbaan maakt hier dit jaar deel van uit!
Van 30-11-2019 tot en met 28-02-2020 is onze IJSTIJD! baan open en kan jij komen schaatsen. Heb je bij ons met je hele klas geschaatst? Dan wil je toch zeker weer gaan! Na het schoolschaatsen ontvang je een unieke code voor een gratis schaatles met Schaatsvereniging Rotterdam.

Het kan allemaal. Het is IJSTIJD! Kijk voor meer informatie op: https://www.schaatsen.nl/ijstijd/

Doel IJSTIJD!
Het doel van het initiatief is om schaatsen in Nederland voor iedereen toegankelijk en bereikbaar te maken. Hierdoor wordt op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met de schaatsbeweging. Door tijdelijke kunstijsbanen in verschillende dorpen en steden te ondersteunen vanuit IJSTIJD! wordt de eerste stap naar lokaal schaatsen gezet.

Waarom IJSTIJD!?
Omdat natuurijs helaas niet altijd gegarandeerd is, groeit het aantal tijdelijke kunstijsbanen in stads- en dorpskernen gestaag. Jonge generaties maken daar hun eerste slagen op het ijs. Het is meer en meer de plek waar de liefde voor het schaatsen geboren wordt. De KNSB heeft de afgelopen jaren deze trend nauwlettend in de gaten gehouden en besloten om tijdelijke ijsbanen te omarmen als schaatsplatform. Vanaf eind november tot en met midden januari willen KNSB en haar partners voortaan zoveel mogelijk mensen verzekeren van ijspret en alles wat daarbij hoort: van schaatslessen, shorttrack en kunstschaatsen tot koek en zopie. Op een tijdelijke kunstijsbaan draait het om schaatsen, genieten en beleven. Met IJSTIJD! maken KNSB en haar partners dit mogelijk.

Meer bewegen
IJSTIJD! speelt in op het maatschappelijke streven om de jeugd meer te laten bewegen. Sport is goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van een kind. Schaatsen staat voor plezier op het ijs, coördinatie, kracht en snelheid. Schaatsen zit in het DNA van de Nederlander. Als het één nacht vriest, dromen velen van toeren op natuurijs en de Elfstedentocht.

In Nederland leren kinderen fietsen en zwemmen en daar hoort natuurlijk ook schaatsen bij. Sinds strenge winters minder vaak voorkomen, is het echter niet meer vanzelfsprekend dat de jeugd leert schaatsen op natuurijs. De KNSB en haar samenwerkingspartners willen alle kinderen daarom met deze oer-Hollandse sport laten kennismaken op kunstijs. Ons land telt 23 grote kunstijsbanen, die vanaf oktober tot april open zijn, en vele tientallen kleinere ijsbanen, die veelal vanaf Sinterklaas tot het einde van de kerstvakantie in de stads- en dorpscentra liggen.

Meer info over IJSTIJD! vind je via onderstaande knop.

Website IJstijd!