FAQ

Hieronder vind je veel voorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via mail, telefoon of een van onze social media kanalen.

De rittenkaarten en seizoenspassen zijn seizoensgebonden! Je kan deze dus niet meenemen naar het volgende seizoen. Je pas(sie) kan je volgend jaar wel weer opwaarderen met een nieuw abonnement. 
Wegens de huidige corona maatregelen is dit helaas niet mogelijk.
Tickets zijn uitsluitend te gebruiken op de dag van reservering.
Tickets kunnen tot 15 min. voor aanvang van het tijdslot omgeboekt worden naar een later moment, mits deze nog beschikbaar is. Omboeken kan via de link in je bevestigingsmail! Let wel op: dit is alleen mogelijk voor de hele bestelling, niet voor een gedeelte van een bestelling. Indien je de order liever wilt annuleren is dat uiteraard mogelijk. Hiervoor betaal je €2,50 aan administratiekosten. 
Nee, je mag niet met schoenen het ijs op omdat er mogelijk vuil onder je schoenen kan zitten. Dit maakt het ijs vies wat weer gevaarlijk kan zijn voor schaatsers.
De openingstijden kunnen tijdens de feestdagen afwijken, zie daarvoor het kader ‘speciale dagen’ op de pagina tijden & prijzen. Hier staat precies aangegeven wanneer de baan open is.
We maken dit seizoen gebruik van tijdsloten. Op die manier kunnen we alle bezoekers een entree garanderen bij Schaatsbaan Rotterdam. Online reserveren is daarom een vereiste. Reserveren voor curling clinics is ook nog steeds mogelijk. Zie daarvoor de pagina ‘arrangementen‘.
Nee, je wordt vriendelijk verzocht geen eten en drinken mee te nemen. 
Bij Schaatsbaan Rotterdam is te allen tijde tenminste één gecertificeerde EHBO-er op het terrein aanwezig. Mocht er een geval zijn van nood, raadpleeg dan een van onze medewerkers.
Jazeker! Naast het winterplein vind je een container met honderden lockers. Al deze lockers zijn cashless, je hebt dus géén contant geld hiervoor nodig. Meer informatie over lockers vind je via www.schaatsbaanrotterdam.nl/lockers  
Onze huisregels vind je op deze pagina. Wij verzoeken je vriendelijk je te gedragen naar deze regels. Op die manier kunnen wij al onze bezoekers een prettig verblijf verzekeren.
Schaatsbaan Rotterdam beschikt over een eigen parkeerterrein met 350 plaatsen, geheel gratis! Parkeerplaats vol?Mocht het parkeerterrein vol zijn, dan kan je parkeren aan de K.P. van der Mandelelaan in het Brainpark. In de weekenden zijn deze parkeerplaatsen gratis. De parkeerplekken zijn op enkele minuten loopafstand van de schaatsbaan, zie hier de looproute.
Schaatsbaan Rotterdam is zeer goed bereikbaar met de fiets, auto en het openbaar vervoer. Zie ‘Contact‘ voor meer informatie.
Ja, zeker. Schaatsbaan Rotterdam is goed toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.
Je mag uiteraard je eigen schaatsen meenemen. Zijn je schaatsen bot? Laat ze dan even slijpen bij ons in de winkel, te vinden op ons Winterplein
Nee, het is niet mogelijk om twee keer op een dag gebruik te maken van je toegangskaartje. Onze tourniquet scant jouw kaartje een keer en is daarom in het vervolg niet meer geldig. Al binnen geweest maar iets vergeten? Mocht je iets zijn vergeten in (bijvoorbeeld) de auto, geef het dan even aan bij een van onze personeelsleden. Zij zullen ervoor zorgen dat je dan alsnog wordt binnengelaten.
Het is dit seizoen niet mogelijk om alleen te komen kijken.   
Jazeker! Alle informatie over schaatsverhuur is te vinden op de pagina ‘schaatsverhuur‘.
Schaatsbaan Rotterdam heeft twee ijsbanen, een 400-meterbaan en een funbaan. Op de 400-meterbaan mag je met zowel Noren als ijshockeyschaatsen schaatsen. Let wel; tijdens het ‘Noren-uurtje’ mogen alleen schaatsers met Noren de 400-meterbaan op. IJshockeyschaatsen zijn dan verboden op de baan. De Funbaan mag je alleen betreden met glij-ijzers, kunst- en ijshockeyschaatsen. Noren zijn hier te allen tijde verboden! Dit heeft alles te maken met jouw veiligheid en die van je omstanders.
Het dragen van handschoenen is verplicht voor jouw eigen veiligheid.
Indien je spullen hebt gevonden, geef ze dan aub af bij een van de medewerkers van Schaatsbaan Rotterdam. Alvast bedankt!
Mocht je tussen het schaatsen door spullen zijn kwijt geraakt, geef het dan aan bij een van onze supervisors. Er worden dagelijks spullen gevonden en verzameld, de kans is groot dat jouw spullen daar ook bij zitten. Alle verloren schaatsaccesoires, kledingstukken, handschoenen e.d. worden verzameld bij de gevonden voorwerpen. Ben je iets verloren? Kom dan gerust even langs om te kijken of we het hebben gevonden! Vanwege het grote aantal verloren kledingstukken, raden we het aan om zelf even te zoeken! Let op: wij brengen alle gevonden voorwerpen eenmaal per week naar een (kleding)container voor het goede doel. Waardevolle spullen, zoals een ID, rijbewijs of portemonnee worden verzameld op één punt. Ben je een belangrijk pasje of item  verloren op ons complex? Bel dan even naar 010 - 7900 514.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen via e-mail of telefonisch via 010-7900514.

Stel je vraag