Schoolschaatsen

Ook dit jaar kan je weer gratis komen schaatsen met je school (scholen binnen Rotterdam). Een leuke manier voor jou en je klasgenootjes om in aanraking te komen met de schaatssport! Speciaal voor scholen kan er al vanaf 6 november op de Funbaan geschaatst worden. Deze is namelijk al eerder geopend, exclusief voor scholen. Vanaf 2 december 2017 is ook de 400-meterbaan geopend, schoolschaatsen kan dan op beide banen.

Inschrijven Lekker Fit! mogelijk t/m 30 september 2017

Klassenuitje

Wil je een leuk klassenuitje of een keer iets anders dan de gymles, kom dan met je klas of school schaatsen bij Schaatsbaan Rotterdam. Reserveren is mogelijk op de onderstaande tijden. Deze tijden gelden alleen buiten de schoolvakanties in verband met de veiligheid en capaciteit. Er kunnen per blok maximaal 200 leerlingen komen schaatsen. Voor grotere groepen kunt u contact opnemen met school@schaatsbaanrotterdam.nl

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag:
Blok 1: 9:00 – 11:00
Blok 2: 11:30 – 13:30
Blok 3: 14:00 – 16:00

Woensdag:
Blok 1: 9:00 – 11:00
Blok 2: 11:30 – 13:30

Schrijf je hier in voor het schoolschaatsen!

Gratis voor Rotterdamse scholen (Alleen basis- en middelbare scholen).

Scholen uit andere gemeenten betalen een kleine bijdrage

De Gemeente Rotterdam heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan Schaatsbaan Rotterdam. Daarom kunnen we Rotterdamse scholen gratis ontvangen. Helaas geldt dat niet voor de omringende gemeenten. Daarom moeten we aan alle scholen die niet zijn gevestigd in de Gemeente Rotterdam om een kleine bijdrage vragen.

We hebben geprobeerd de bijdrage zo laag mogelijk te houden, omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk kinderen kunnen schaatsen. Deze bijdrage is komend seizoen €1,50 per kind, daar een normaal entreekaartje €5,50 kost.

 

Buitenschoolse Opvang (BSO)

Kinderen die met de BSO komen schaatsen betalen €3,50 p.p. Hierbij zijn minimaal 10 kinderen en 2 begeleiders vereist. Reserveren kan via school@schaatsbaanrotterdam.nl.

Schaatsen huren

De leerlingen mogen eigen schaatsen gebruiken. Mochten zij geen schaatsen tot hun beschikking hebben, kunnen zij deze huren bij de schaatsbaan. De kosten hiervoor bedragen €5 per leerling. Er dient wel een borg te worden gesteld door de docent of begeleiding. De borgsteller is verantwoordelijk voor de omgang en het retourneren van de schaatsen

Activiteiten

Schaatsbaan Rotterdam organiseert twee activiteiten waar scholen gebruik van kunnen maken. De leerlingen krijgen de mogelijkheid om kennis te maken met ijshockey en langebaanschaatsen. Twee sportieve clinics die gegeven worden door professionals. Voor beide clinics is geen ervaring nodig. Je leert de basistechnieken, een goede schaatshouding en je leert gemakkelijk schaatsen. Hierdoor krijg je meer plezier in het schaatsen! Een ijshockeyclinic kun je al reserveren voor maar liefst €5,- per persoon en een clinic voor het langebaanschaatsen is slechts €6,- per persoon. Bij beide clinics zijn er minimaal 12 deelnemers vereist.

Locatie

Schaatsbaan Rotterdam ligt in de Kralingse wijk de Esch tegenover de Van Ghentkazerne. Schaatsbaan Rotterdam beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid en is tevens met de fiets goed te bereiken.

Openbaar vervoer

Schaatsbaan Rotterdam is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Zowel met de bus, tram en metro kan je op loopafstand uitstappen. Voor verdere informatie over het reizen met openbaar vervoer naar Schaatsbaan Rotterdam, klik dan hier:
Bekijk locatie

 

Vragen?

Voor vragen over schoolschaatsen kan je ons altijd mailen.
Mail ons

Deel deze pagina via social media:

Funbaan open vanaf 6 november!

5 september 2017 Ook dit jaar is de Funbaan weer eerder geopend! Waar Schaatsbaan Rotterdam voor het grote publiek pas opent op zaterdag 2 december, ligt het ijs van de Funbaan er al de eerste week van november.

TICKETS

Makkelijk, snel en eenvoudig een kaartje kopen voor Schaatsbaan Rotterdam. Dat kan nu online! Je kan deze tickets op elk moment in het seizoen gebruiken.

Koop Tickets

KINDERFEESTJES

Altijd al als prinses over het ijs willen gaan? Of juist als superheld? Verkleed je met al je vriendjes en vriendinnetjes en ga als jouw idool over het ijs!

Bekijk pagina

SCHAATSHUUR & SHOP

Zijn je schaatsen te klein of heb je ze gewoon niet? Wij verhuren ze vanaf 5 euro. IJshockeyschaatsen, noren of klapschaatsen… we hebben het allemaal!

Bekijk pagina